Grillowany łosoś z kolendrą

Grillowany łosoś z kolendrą, Ryby

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Grillowany łosoś z kolendrą

 

Składniki, 4 porcje:

• 4 kawałki łososia, po około 100 g każdy
• sól morska
• 4 łyżki zmielonej kolendry*+ dodatkowo do posypania
• 2 łyżki zmielonego kminu rzymskiego
• 6 łyżek oliwy z oliwek extra virgin

Przygotowanie:

• Łososia umyć, osuszyć, wyjąć większe ości. Oprószyć solą morską, posypać zmieloną kolendrą i kminem rzymskim, wysmarować oliwą z oliwek. Grillować po około 2 - 3 minuty z każdej strony, aż do uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia mięsa. Łososia posypać dodatkową suszoną kolendrą.

• Kawałki zgrillowanego łososia można wkładać do zupy podanej w płaskim talerzu lub też można go podać na oddzielnym talerzu, popijając kremową zupą podaną np. w kubeczku.

* suszoną kolendrę można kupić już zmieloną, ewentualnie można ją samemu zmielić na proszek np. w młynku do kawy lub utłuc w moździerzu.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • tgshydraulik.opx.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [Lepiej cierpieć niż nie czuć, że się żyje]. Design by Free WordPress Themes.