Grillowane żeberka i nadziewana cukinia, Przepisy, przepisy kulinarne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Grillowane żeberka i nadziewana cukinia Poniedziałek, 27 kwietnia (15:18) Z letniego menu. Składniki dla 4 osób: - 1 łyżka średnioostrej musztardy, - 2 łyżki miodu, - 4 grube żeberka wieprzowe (po ok. 130 g), - sól, - pieprz, - 2 średnie cukinie, - 150 g pomidorów, - 1 ząbek czosnku, - 1 cała cytryna, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - folia aluminiowa, Przygotowanie: Musztardę i miód wymieszać. Żeberka umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Kłaść na rozgrzanym grillu i opiekać 20 minut od czasu do czasu obracając i kilkakrotnie smarując pastą z miodu i musztardy. Cukinię umyć i przepołowić. Obie połówki trzy razy naciąć wzdłuż i położyć na folii aluminiowej. Pomidory umyć, pokroić w plasterki i włożyć do ponacinanych cukinii. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić. Cytrynę umyć w ciepłej wodzie, wytrzeć do sucha a następnie zetrzeć z niej skórkę na tarce. Czosnek, skórkę z cytryny i oliwę z oliwek wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać cukinię a następnie grillować 10 minut. Doskonale smakuje ze świeża sałatą, bagietką i różnymi dipami. Czas przygotowania 30 minut ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pltgshydraulik.opx.pl |