Gruszki faszerowane

Gruszki faszerowane, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Gruszki faszerowane

 

Składniki na 4 porcje:

4 twarde gruszki

2 łyżki soku z cytryny

8 listków bazylii

8 połówek orzecha włoskiego

farsz:

10 dag pleśniowego sera (np. rokpol)

10 dag

tłustego twarogu

łyżka koniaku

ćwierć łyżeczki otartej skórki z cytryny

 

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

 

łyżka posiekanych zielonych listków bazylii

pół łyżeczki białego pieprzu, sól

 

Utrzyj ser pleśniowy z koniakiem i twarogiem  na gładką jednolitą masę. Dodaj pieprz, sól, otartą skórkę z cytryny, orzechy i zieloną bazylię. Masę bardzo dokładnie wymieszaj, przykryj i wstaw na kilkanaście minut do lodówki.

 

Obrane, twarde gruszki przekrój na pół i po wydrążeniu gniazd nasiennych skrop sokiem z cytryny. Wydrążone połówki gruszek nadziej przygotowanym farszem serowym, udekoruj połówkami orzechów i listkami bazylii.

 

Gruszki są wyśmienite jako zimna przekąska albo dodatek do pieczonego drobiu.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • tgshydraulik.opx.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [Lepiej cierpieć niż nie czuć, że siÄ™ żyje]. • Design by Free WordPress Themes.