Gruszki faszerowane, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Gruszki faszerowane  Składniki na 4 porcje: 4 twarde gruszki 2 łyżki soku z cytryny 8 listków bazylii 8 połówek orzecha włoskiego farsz: 10 dag pleśniowego sera (np. rokpol) 10 dag tłustego twarogu łyżka koniaku ćwierć łyżeczki otartej skórki z cytryny  2 łyżki posiekanych orzechów włoskich  łyżka posiekanych zielonych listków bazylii pół łyżeczki białego pieprzu, sól  Utrzyj ser pleśniowy z koniakiem i twarogiem na gładką jednolitą masę. Dodaj pieprz, sól, otartą skórkę z cytryny, orzechy i zieloną bazylię. Masę bardzo dokładnie wymieszaj, przykryj i wstaw na kilkanaście minut do lodówki.  Obrane, twarde gruszki przekrój na pół i po wydrążeniu gniazd nasiennych skrop sokiem z cytryny. Wydrążone połówki gruszek nadziej przygotowanym farszem serowym, udekoruj połówkami orzechów i listkami bazylii.  Gruszki są wyśmienite jako zimna przekąska albo dodatek do pieczonego drobiu. ...
[ Pobierz całość w formacie PDF ] zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pltgshydraulik.opx.pl |